Deadpool omoară universul Marvel

Lex Comics aduce primul episod din Killogia Deadpool din start în formatul de volum, renunțând la serializarea prealabilă în reviste. În cazul de față e mai bine așa, povestea fiind scurtă, compusă dintr-o serie de episoade a căror succesiune nu poate duce așteptarea lunară, însă a căror acumulare poate rezulta într-un catharsis pentru cititori.

Istoria e o divagare de la cursul narațiunii canonice înscrisă în acest moment în celelalte titluri de la Marvel și publicate aici de Lex Comics, prezentând o lume în care, așa cum se anunță încă din titlu, Deadpool se hotărăște să omoare universul Marvel. Așa cum în 1995 și The Punisher s-a decis să o facă. Doar că de data asta pornind de la o premisă mai degrabă ontologică, decât de la un exercițiu de imaginație.

Spre deosebire de tonul glumeț și binevoitor al revistelor cu Deadpool, volumul acesta este cinic. Până și umorul lui Deadpool, care nu e absent, sună epuizat. Supereroii nu îi sunt interesanți. Lipsa de familiaritate a cititorului cu personajele poate fi un plus. Astfel devin doar un șir aparent nelimitat de figuri care să fie explodate, sfârtecate, măcelărite, înjunghiate, împușcate, otrăvite sau electrocutate, cumva în speranța de a avea în final o vară fără filme cu ei prin cinematografe. Pe de altă parte, pentru fanii atenți, banda este populată cu citate vizuale care antrenează memoria și răsplătesc timid investiția în benzi.

Grafica oferită de desenul lui Dalibor Talajić și culorile lui Lee Loughridge e marele plus al benzii. Continuând tradiția croată a benzii desenată Talajić are un stil economic, realist proporționat, cu un minim necesar de detalii, fără a cădea însă în umbriri exagerate care în absența unei mâini de maestru (Pratt, Mignola, Muñoz) devin manieriste. E o a abordare numai bună pentru o bandă de acțiune, iar culoarea o susține.

Banda se va lansa oficial pe 15 noiembrie, însă va putea fi achiziționată în avanpremieră pe 31 octombrie și 1 noiembrie la Lex Hobby Con, ținut în incinta lui Iulius Mall Iași.]

 


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.