Gurrl Power

cover

Pentru că nu scriu chiar mult și nu o fac chiar des și scriu un pic cam ciudat (aproape 3000 de cuvinte despre cum toată lumea a înțeles prost care-i faza cu Frozen? really?) pentru blog și o fac pe un subiect destul de nișat și încă mai am loc să cresc căpătând constant cititori noi am ajuns de ceva vreme la concluzia că ar fi un lucru bun să strâng într-un singur loc texte pe anumite subiecte și teme. Cred că e greu să stabilesc un dialog dacă anumite poziții, opinii, idei, arguemente îmi rămân neclare și nici nu am loc să le aprofundez dacă simt că trebuie să le reiau constant.

Aveți aici o astfel de culegere. Eu v-aș recomanda să citiți epubul de pe un dispozitiv mobil sau cu un reader precum Calibri. PDFul e generat un pic rudimentar. Cine mă sprijină pe Patreon o primește gratuit. Pentru restul costă aproape cât o cafea acolo unde o cafea e 10 lei. De ce insist cu banii și Patreonul și toate astea? Fiindcă suntem cu toții niște resurse fungibile într-o societate în care singura metrică a valorii noastre este cât producem și capitalul strâns finalmente pentru bănci și marile corporații. Așa că încerc și eu să pișc de unde apuc.

În colecție sunt 8 texte:

  • despre Testul Bechdel și originile sale
  • despre Blue is the Warmest Color și clieșeul ”manie pixie dream girl” 
  • două texte editoriale despre necesitatea diversității în banda de gen 
  • o lectură în cheie ce se vrea feministă a lui Phonogram: The Singles Club
  • un text editorial despre recenta apariție a unui Thor de gen feminin în benzile de la Marvel
  • un scurt text editorial despre necesitatea cooperări marilor companii în includerea diversității
  • o lectură a filmului de animație Frozen ca o deconstrucție a filmelor cu prințese de la Disney.

Luate împreună, chiar dacă nu formează un tot unitar compact, sper să dialogheze suficient de bine între ele încât să prindă o nouă viață prin această colecție.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.