Star Wars Legacy II Vol. 1 Prisoner of the Floating World

star-wars-legacy-ii-vol-1-prisoner-of-the-floating-world
Star Wars Legacy I a avut loc la mulți ani după evenimentele din Return of the Jedi, dar nici atunci pacea și prosperitatea nu prea domnesc peste Imperiul Galactic. Primul volum este o întreagă epopee despre urmașul lui Luke Skywalker care din varii motive de familie ucisă de Siths și-a abandonat învățăturile Jedi și a luat-o pe calea contrabandiștilor, însă pentru a restabili clișeul în galaxie trebuie să etc. și etc. E Star Wars.

Legacy 2 vine după ce Cade Skywalker și prietenii au reușit să pună înapoi la cârma Imperiului pe cineva care nu-i un Lord Sith, însă asta nu înseamnă că instituția mai are mult din forța sa de odinioară. Încercând să unească toate sistemele Împărăteasa vrea să pună la punct un releu de comunicație pe o planetă periferică, însă un Sith reușește să răpună Cavalerul Imperial însărcinat cu supravegherea proiectului. Mulțumită dificultăților de comunicare reușește să se dea drept acesta, iar astfel, prin forță(și Forță) și autoritatea oferită de presupusa poziție să capete controlul asupra întregului sistem.

Între timp Ania Solo care nu calcă pe urmele strămoșului său, ci este o legală proprietară a unei curți cu fier vechi descoperă printre deșeuri un droid de comunicare care găzduiește sabia laser a lui Yalta Val, cavalerul imperial drept care se dă lordul Sith. Încercând să vândă impractica armă, Ania atrage atenția asupra sa tuturor oamenilor față de care ar trebui să stea ascunsă și începe să fie hăituită de indivizi mult mai puternici decât ea. În schimb are și prieteni care o ajută, iar toate firele narative și toate personajele din acest volum încep să graviteze în jurul acelei săbii.

Citind toate numele și denumirile astea ar putea lăsa impresia că nu-i bandă deosebit de accesibilă și nu din motivele pentru care inaccesibilitatea poate fi acceptată. Pe lângă faptul că asta-i o calitate(pozitivă sau negativă) a tuturor lucrurilor din universul Star Wars, descrierea și povestirea discreditează bandă(iar asta cred că-i o calitate pozitivă), ea putând fi mult mai lesne de parcurs, nu în puțină parte și mulțumită lui Gabriel Hardman, ale cărui pagini sunt un adevărat deliciu. Este unul dintre puținii artișiti contemporani care să fi reușit să deprindă decupajele lui Gene Colan, dar înlocuiește linia fină a acestuia cu pete și tușe de cerneală sau clișee tipografice astfel încât paginile sale îi rămân distinctive. Cu toate astea, nu se pierde în artificiu și prețuiește narațiunea grafică, prezentând lumi populate și în plină funcțiune, cadre a căror acțiune este limpede și personaje a căror expresii sunt lizibile.

Acest prim volum din Star Wars Legacy II se anunță ca fiind ceva ce ar fi putut fi prequelurile cinematografice ale lui Lucas. Ceva incapabil să fie la fel de revoluționar ca trilogia originală, poate puțin banalizat de trecerea timpului, însă o serie care îi capturează din magie și atmosferă, păstrând impresia că în acel univers există și alte povești care merită spuse.

Banda desenată poate fi achiziționată de aici.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.