Resident Alien

Încă o recenzie pentru Mangashop

 

19669

Resident Alien este genul de bandă pe care jumătate dintre băieții de la Image ar vrea să fie în stare să o producă. Un high-concept care să poată fi adaptat ușor în mediul filmic, însă care funcționează foarte bine și ca bandă desenată.

Înaltul concept? Un extraterestru aterizează forțat pe Pământ și ajunge să-și folosească puterile sale de extraterestru pentru a rezolva crime. Ceea ce aduce suspect de mult cu primele benzi cu Martian Manhunter din Detective Comics, acum că mă gândesc puțin. Timp de trei ani extraterestrul nostru, care are ceva abilități psihice de manipulare și empatie, s-a ascuns sub identitatea lui Harry Vanderspeigle, un doctor care s-a retras din activitate și chiar societate. Însă când doctorul din Patience a fost ucis, el este singura persoană din zonă care afirmă că ar avea pregătire medicală, iar șeful poliției locale îi cere ajutorul în investigarea crimei. Premisă care lui Harry i se pare fascinantă și cade de acord.

RESAL-_1-FC-FNL-copy1

Misterul crimei nu-i deosebit de original, nu-i ceva ce n-ai vedea într-un episod din Midsomer Murders însă este executat cum trebuie, este suficient de satisfăcător, nu aruncă cu heringi roșii știind că-i mai importantă coeranța decât posibilitatea ca cititorul să presupună dinainte răspunsul și oricum, partea asta este doar jumătate din poveste restul descriind cum se adaptează alienul nostru la o viața mai în sânul omenirii, despre relațiile pe care începe să le stabilească, sau pe care le-a avut și mai ales ceva pregătire pentru volume viitoare.

1062943

Parkhouse se ocupă de totalitatea aspectului grafic ceea ce îi oferă o anumită omogenitate plăcută, în ciuda faptului că nimic nu este atât de muncit cum ar putea fi. Culorile sunt puțin cam saturate și stridente, letteringul este puțin stângaci, parcă nu a terminat randările în unele panouri, însă per total, la o privire de ansamblu, dacă nu te prinzi în detalii, funcționează foarte bine. Narațiunea îi este clară, personajele suficient de expresive și în ton cu ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Resident Alien nu o să fie un nume celebrat în istoria benzilor desenate, nu este spectaculos mai din niciun punct de vedere, însă este mai mult decât competent realizată și distractivă, chiar dacă pe alocuri derivativă.


Posted

in

by

Comments

2 responses to “Resident Alien”

 1. kyodnb Avatar

  au si terminat-o..Alien Resident e una dintre multele serii din Dark Horse Presents care m-a atras.

  cred ca mai mult ideea in sine, cu alienul infiltrat printre noi si pus sa rezolve un caz de crima.

  nu ma pricep mult, insa ca si aspect estetic si mi s-a parut decenta. nici prea prea si nici foarte foarte 😀

  1. Alin Avatar

   Au terminat-o acum ceva vreme, având doar 4 numere, prima miniserie. Nu cred că au continuat-o, încă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.