Revista Presei 26 feb.-11 mar. 2013

Am avut două săptămâni pline! Din păcate, doar pe plan personal, rezultatul fiind că revista presei va acoperi o perioadă ceva mai lungă. Mai rău de atât, nu voi menționa toate aparițiile și mă voi limita (foarte subiectiv) la a semnala ce m-a făcut să tresar măcar un pic. Să vedem ce iese.

  • Maria Surducan, care s-a avântat cu curaj pe calea autofinanțării propriului proiect prin crowdsourcing, a depășit suma pe care și-a propus să o strângă. E de bine, nu? Teoretic – că practic… E vorba despre doar 88 de backeri 🙁 Așa că ce putem spune decât: cinste lor, cinste lor, cinste bedefililor! Și puneți mâna pe cardul de credit, că mai sunt câteva zile până expiră termenul-limită în care o puteți ajuta pe autoare.

  • Aflăm pe siteul Benzi Desenate Românești că în Franța apare un nou album BD de înaltă calitate stors din pana creativă a unui autor român, e vorba de Augustin Popescu. Ne-a plăcut mostra, colecționarii vorbitori de franceză au cu ce să se delecteze. Noi, mai inculți, așteptăm traducerea.
  • (Pentru inculții vorbitori de engleză, iaca un nou episod din Fredo and Pidjin.)
  • Legat de autori români din Franța, tot pe filiera BD aflăm că a fost ziua dlui Mircea Arapu, bun motiv pentru o recapitulare a activității sale de până acum.
  • Sperăm că v-au plăcut noile recenzii de le Alin: Sexbuzz, Bite me, Forming. Tot el (cine altul?) ne oferă și o sursă de delectare digitală – De unde descărcăm benzi digitale.
  • Harap Alb continuă să crească în conștientul nostru colectiv, unul mic, dar voinic și în creștere. Suntem rugați să contribuim și noi cu ce putem pentru colecția itemurilor legate de faimosul personaj. Kudos inițiativei, precum și pentru interviul despre revistă de pe siteul IqAds. Cine are unchi, mătuși și soacre mari corporatiști, să le șoptească un link pe email, că poate prinde revista mai multe reclame și nu ne trezim că moare fix înainte să înceapă partea cu „continuă”.
  • Dacă erați curioși ce fel de om e desenatorul lui Harap Alb continuă, aruncați un ochi pe cele 12 minute de aici.
  • Tot legat de acest subiect (adică revista HAC), mi-a mai plăcut un articol nu tocmai proaspăt, dar relevant în contextul actual, scos de la naftalină de dl Marian Mirescu pe forumul său.
  • Avangardiștii sefeiști nu se pot abține și bagă încă un fitil, de data aceasta legat de proiectul cu care am început revista presei de azi. Ei știu că ar fi scos nu 88, ci minim 888 de backeri, dar nu se obosesc cu așa ceva, pentru că they don’t do ceva atât de învechit ca crowdsourcingul. (Știrea asta îmi amintește că sunt dator cu o recenzie la Colosus 888.)
  • Tot pe comicsuri.ro găsim un interviu cu Xiusha. Și anunțul secolului, dacă nu chiar al mileniului, că a apărut numărul 9 din revista SEFEU.

Untitled

  • Ieșenii pot participa la un curs al Muzeului Literaturii Române din urbea lor unde, printre altele, pot învăța de la maestrul Jup cu ce se mănâncă bunele maniere în materie de BD. (Anunț pescuit via Benzidesenateromanesti.)
  • Aflăm despre un concurs destinat inclusiv desenatorilor de benzi desenate. Mia de coco nu e de colo. În cel mai rău caz, dacă sunteți acceptați în concurs, o să vi se expună lucrările prin locuri nebănuite. (Anunț pescuit via siteul domnului psihiatru care se descarcă după serviciu înjurând și jignind oameni online, căruia pe această cale ne cerem scuze că i-am răspuns la provocări – sincer nu știam că are un job atât de stresant. Acum că știm acest detaliu esențial, n-o să ne mai supărăm atât de tare când o să arunce cu mizerie în noi și vom accepta totul cu stoicismul maeștrilor Zen din Tibet față în față cu comisarii guvernului chinez).
  • Smoking Cool Cat dă un pont excelent colecționarilor de „bedenele” din București sau în trecere pe aici. Tocmai am inventat cuvântul, că „căcățele”, cum le-a numit autorul articolului, nu e prea exaltant. Tot pe siteul lui SCC, vedem că aventurile extraterestrului din Șapte seri merge înainte cu voioșie, se apropie, dacă nu a depășit deja, episodul 180. Am zâmbit amar la acesta – de multe ori mi-am verificat noada după câte un pahar de apă gratuită.
  • Cei mai importanți cronicari ai benzii desenate românești sunt Adrian Cioroianu, Ion Manolescu, Dragoş Cojocaru și Daniel Nicolescu. Aceasta este concluzia portretului plin de miere pe care ultimul îl primește într-un articol cu 64 de vizualizări în 11 zile de pe revista Nautilus. Așteptăm să vedem dacă domnul Niță a reușit să obțină o întâlnire și, mai ales, cât de bine va decurge aceasta.

După cum spuneam la începutul postului, nu am pretenția de exhaustivitate, sunt doar lucrurile pe care când le-am văzut, nu am dat plictisit clic pe următorul link. Dacă am omis ceva esențial, băgați comentariu jos – nu cenzurăm decât mârlănia extremă.

Viva benzile!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.