Despre COLOSUS888

Suntem înfiorător de lenți la recenzii românești strict din cauza mea – Alin m-a rugat de acu’ câteva săptămâni să scriu despre nou-apăruta revistă (fanzin? – nici nu știu cum să numesc produsul în cauză) COLOSUS888. Și am zis, cum fac de obicei, da!, după care… Pauză de gândire.

Și, mamă-mamă, câte minute prelungi a trebuit să bag ca să înțeleg în ce capcană perversă m-a băgat puștiu’. Pentru că, sincer acum, de unde apuci abordarea pentru o recenzie  atât de supercalifragilistic-mega-incredibil-complicată precum cea pentru o revistă de avangardă a avangardei culturii de înaltă clasă din cadrul subculturii ultra-minoritare a bedeului românesc?

M-am strofocat și am tot meditat, am citit și am din-nou-răsfoit, am studiat și intelectual am vomitat câteva posibile abordări (toate ratate). Și obiectiv vorbind, era, de fapt, un c***t de post, în ce formă vroia artistul sensibil din mine și cât de lung vroia organul meu de sensibilitate artistică. Așa că azi am hotărât – totul sau nimic! – deeeeci, mi-am plesnit de câteva ori peste bot subconștientul latent-creativ, l-am scuturat bine și l-am pus la punct – „Tu chiar nu înțelegi că dacă scriem despre apariția revistei abia în anul 2014, în loc de 4 cititori, o să avem 3??? Și nu mai e catastrofă, e hiper-catastrofă! Bagă-ți mințile în capul meu și pune degetele la mișcare, mă doare în pixul pixelat ce iese, tre’ să iasă ceva – ORICE888!”

Așa că, după această introducere la fel de exagerat de lungă ca și revista despre care scriem, iată la ce concluzii a ajuns mini-rechinul schizoid din mine.

Mini-Lucky_Shark, ai legătura:

„Vi s-a întâmplat vreodată să aveți proasta inspirație de a spune un banc extrem de sec unui public general sastisit de viață? Dacă aveți un scor la testele IQ de măcar 93,59 și ieșiți măcar o dată pe an în lume, mai mult ca sigur. Da’ după aia vi s-a întâmplat să încercați aceluiași public să-i explicați poanta bancului, doar pentru a analiza niște iriși și mai vizibili? Dacă la condițiile de mai sus aveți și un simț al ridicolului hipertrofiat / spirit de rebeliune fără cauză hiperdezvoltat, mai mult ca sigur. Da’ după aia vi s-a întâmplat să și postați bancul pe forumuri căutând confirmarea că nu sunteți singurul om inteligent de pe planetă cu un simț al umorului bizar? Dacă la condițiile de mai sus aveți și un abonament la un provider de internet prin fibră optică și nicio persoană dornică de sex în jur, mai mult ca probabil.

Ajungem așadar printr-un calcul științific de mare precizie (aprox. 30 milioane de vorbitori de limba română / numărul de oameni cu IQ de minim 93,6 / numărul de oameni cu un simț al umorului ciudat / numărul de oameni care nu sunt în relații sentimentale sau sexuale stabile / numărul de oameni care știu să scrie) la cei 62,9894 cititori, la care se adaugă nefericiții care treb’e să scrie o recenzie serioasă la opera în cauză, cititori, respectiv, ai revistei COLOSUS888. Evident, acest calcul s-ar putea să aibă o marjă de eroare de +/-99,99%, deoarece este imposibil să luăm în calcul toate variabilele acestei probleme de importanță capitală pentru viitorul omenirii (aspectul discutabil principal fiind lipsa de corelație între alegerea claselor sociale, umanitare și culturale de mai sus și adevăratul grad de hipstereală ce zace în miezul desenelor pline de miez avangardist COLOSAL888) – dar oricum ar fi, numărul cititorilor nu va putea depăși, ștințiific vorbind, 125,9725. Adică 125 de oameni, plus dl N. (sau S., în funcție de rapiditatea intervenției vituperante) din Oltenia. Pe care nu-l vom numi, dar îl vom privi semnificativ în josul paginii, la comentarii neaprobate.

Care e morala, că de vorbă lungă avem parte și la știrile politice ale zilei? Că oricât ne-am biciui subconștientul să înțeleagă ceva din această vomă creativă colectivă, fie avem un simț scatologico-avangardist în vine, fie suntem suficient de fericiți să nu-l avem. Dar ea e aici, la fel cum și Tristan Tzara a fost acolo, undeva, cândva. Diferența o face contextul și nevoia de vitamina A(vangardă888) a societății. Încercând să fim obiectivi, nu avem nimic de reproșat demersului. Că ne place, că nu ne place, contextul socio-cultural-umanist a dat naștere acestui monstru de sensibilitate absurdă și eu, mini_Lucky_Shark, mă bucur că nu sunt singur pe planeta Terra. Lucky_Shark, over!”

… Aha. Mulțumesc… și… mda, mulțumesc pentru intervenție. Să trecem la următoarea știre – astăzi, în comuna Ciolpani a avut loc un accident care… (șfiu, șfiu, pârț) 12 morți… (pârț, pârț, șfiu)… circulația a fost întreruptă timp de… (pfiu, pfiu, șfârț)… (se pare că s-a întrerupt legătura! Pe data viitoare!)


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.