Revista Presei 4-10 feb 2013

Alin din nou aici. A fost o săptămâna nu deosebit de fructuoasă în recolta de linkuri, dar cu poamă groasă în viața reală. O să încerc ceva mai multă opinie de dată asta. Dar tot vreau ca lucrurile să fie ușor de parcus și digerat.

 • Domnul Dodo Niță a terminat de trasat bibliografia BD. Articole avem de aci, până aci. Ar fi utile niște taguri. E foarte simplu. Tot  de la domnul Dodo avem o serie de recenzii la cărți despre cărți despre benzi desenate. Și în final, încheie săptămâna făcând o radiografie a stării benzii desenate românești, prezentând același veșnic pudism forțat și ipocrit.
 • S-a lansat Ghidul biografic 1957-2012 Puiu Manu la galeria Galateca, într-un tiraj restrâns.
 • O tipă a făcut recenzie la animația după Dark Knight Returns. Whatever. Noh, să dezvoltăm. E recenzia unei animații străine. Chiar dacă este făcută după o bandă desenată în recenzie nu menționează originea. Spune de două ori Corto Maltese, dar nu zice nimic de Hugo Pratt și de influența lui asupra lui Miller, care îi plătește tribut prin numele insulei. Recenzia în sine e lungă, plictisitoare și nu comunică multe.
 • Două treimi din echipa webcomics.ro și câțiva dintre prietenii noștri a participat la lansarea revistei-antologice de sefeuri ironice Colosus888, la galeria Sfântul Tuș. Uitați și câteva poze, cred că după ce am plecat noi răpuși de alcool, fum, vezică, forța artistică debordată în jurul nostru și vise de măcel.
 • Vlad zice ceva ce credem cu toții, dar nu avem curajul să o zicem. Te salutăm nobil și curajos crocodil.
 • Ileana Surducan s-a întors de la Angouleme și ne arată aici câteva poze cu standul și ilustrează două reacții avute de public.
 • Maria Surducan a fost în centrul atenției, cu un vernisaj ținut cu ocazia lansării versiunii ilustrate a basmului Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte. Mai mult, împreună cu Adrian Barbu participă la o discuție televizată la De la 5 la 6, unde pornind de la sus numitul volum ating subiecte precum influențe artistice, tradiție, violența în povești, starea ilustrației de carte din România și evident, benzi desenate.
 • Domnul Florin Pîtea face o recenzie la o manhwa, din câte îmi dau seama, Angel Doll pe numele ei.
 • Eu am scris o treabă impenetrabil de proastă despre o bandă care nu se găsește nici măcar de piratat.
 • Și o chestie în care înjur și strecor mâțe în articol. Aici este versiunea YouTubeică a chestiei.

Comments

10 responses to “Revista Presei 4-10 feb 2013”

 1. Tudor Șerban Avatar

  Sigur și bun!

 2. Gorsky Avatar
  Gorsky

  aia nu e o recenzie, e o povestire a filmului care nici macar nu a reusit sa zica despre ce e vorba defapt in film.

  1. Renato Avatar
   Renato

   te rog Gorsky, scrie tu recenzie daca crezi ca ai OO asa mari, dar te rog sa o scrii in asa fel incat sa nu fie plictisitoare, se fie usor de citit, sa nu fie prea incarcata de informatii, sa fie atragatoare pentru cei care nu prea au habar de universul Batman (fara si fie nevoiti sa caute isoric, etc), sa nu para scrisa de un copil, mai ales sa nu contina prea multe spoilers (adica sa nu spui despre ce e vorba in film caci ce rost mai are sa il vezi apoi?)… in concluzie, sa ridice curiozitatea potentialilor viitori fani 🙂

   1. Alin Avatar

    O întrebare și o clarificare:
    Dumneata ești Irinia, autoarea respectivei recenzii care a stârnit atât de multe controverse?

    Și GORSKY nu este autorul acestui articol. Menționeaz asta deoarece nu-mi dau seama cu cine ai mai multe probleme.

    1. Renato Avatar
     Renato

     nu, sunt Renato (ma gasesti si pe “feisbuc” cu Renato Otescu – daca ai fost la evenimentul Batman, cred ca am stat la masa fata in fata – nu reusesc sa imi dau prea bine seama din poza ta de la profil)…

     reply-ul era adresat la cometariul lui Gorsky 😛

    2. Alin Avatar

     N-am fost la event, sorry.

   2. Alin Avatar

    Also, criteriile tale pentru o recenzie bună sunt destul de ciudate și nu prea se aplică la scrierea în cauză.

    Și eu am oo să-ți demonstrez.

 3. Florin Pîtea Avatar

  Vă mulţumesc pentru semnalare şi vă mai invit pe la Ţesătorul, mai ales că recenziile la romane grafice s-au cam îndesit în ultimul timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.