Pe lângă Comixology mai sunt vreo două librării digitale de unde se pot descărca benzi desenate: Graphicly și iVerse/ComicsPlus.
Până acum ceva vreme Graphicly era principalul competitor al lui Comixology. Însă faptul că DC a decis să-și distribuie excluviv prin Comixology benzile, iar Marvel a ales o combinație dintre acesta și propriul seriviciu, a lovit destul de puterinic. Așa că au schimbat macazul, încercând să devină o editură dedicată publicării în format digital pe diferite platforme a benzilor desenate, cărților pentru copii și literatură.

Încă de la început s-au împrietenit cu multe edituri micuțe și artiști dispuși să se publice singuri. Cam prea împrietenit, că înafara de Becky Cloonan, pe care o știam din alte părți, n-am găsit pe nimeni care să facă ceva frumos. Au încercat și să integreze rețelele sociale destul de mult, fără a le face să se calce pe bătături cu banda în sine și cred că au cam reușit. Readerul este ceva mai lent decât cel de la Comixology. Previewul se face frumos, ușor, doar că de mult ori nu prea trece de prima pagină, cea pe care sunt înșirate numele creatorilor, dar nema conținut. Au și foarte puține benzi gratuite. Nu prea își fac cunoscute pe prima pagină updateurile, noile apariții.

E puțin trist. Cu ceva mai mult control al calității, cu mai mult implicare editorială, ar fi putut să facă ceva concurență altor librării și mai mult de atât, să fie un distribuitor al ăstora mici.

Am găsit și o bandă gratuită(nu prea au așa ceva). Și-i și franțuzească, deci e mișto:
The Killer


Nu prea știu care este treaba cu iVerse. Cred că este ramura digitală a lui Diamond, principalul distribuitor de benzi desenate din State. Știu doar că îmi place readerul de pe desktop.  Adică destul de mult. E simplu. Nu mă ia cu ”stai să te ghidez eu pe pagină” și acrobații și alea, alea. Nu domne, îmi dă un plus, un minus, și mă lasă în pace ci pagina. Tot ce am nevoie. Cică ăla de pe deviceuri ar fi inferior. Dar androidul meu este prea înapoiat pentru a-l descărca și testa.

Siteul este cam din topor făcut. Simplu, găsești benzile dacă știi ce să cauți. Dacă nu, atunci baftă. Nu văd să aibă pagini de autori. Deci dacă îți place un anumit artist sau scenarist nici măcar pe search nu te poți baza, deoarece dacă nu-i apare numele în descriere, nu-l găsește.

Cred că asta-i principala sursă a insuccesului.

Da-mi place readerul.

No: ceva să răsfoiți:

The Surrogates
Atomic Robo
Saga
Mangattan Project
Locke and Keys: Keys to the Kingdom
Double Barrel