De unde descărcăm comics: Dark Horse

Despre benzile de la Dark Horse am vorbit recent. Acum să vorbim despre magazinul virtual al dânșilor.

darkhorsedigital600

Librăria digitală de la Dark Horse îmi place destul de mult. Selecția de benzi gratuite mi se pare făcută cu destul cap. Îmi place că are ceva samplere(inclusiv primul număr din Dark Horse Comics Presents și chestiile de Free Comics Book Day, până la urmă tot  asta sunt), numere gratuite din benzi populare și vreo două serii complete, astfel încât să te poți familiariza cu titlurile, cu autorii și artiștii răsfoind prin catalogul lor, înainte să faci vreo achiziție.

Îmi place că au bundles, colecții ale mai multor numere, la un preț redus. Chiar redus și față de ce ai găsi pe Amazon(primul volum din Angel and Faith costă 9 dolari digital, pe Amazon cu o reducere de 32% costă 12,23. Poate pentru unii nu contează chiar atât de mult 3 dolari și ceva diferență, plus faptul că ai acces imediat și permanent la bandă, dar măcar există o reducere.), spre deosebire de ce se întâmplă prin alte părți, când costul volumului fizic este identic cu cel al volumului digital. Nu mi-e clar de ce variază prețul unora cu același număr de pagini. S-ar putea să fie invers proporțional cu vechimea (BPRD Hollow Earth din 2003 și 74 de pagini costă 3 dolari, BPRD – Hell on Earth: Gods din 2010 și 72 de pagini costă 5 dolari), caz în care îmi place. În cazul numerelor individuale situația stă cam la fel ca pe Comixology, ceea ce e dezamăgitor, cu atât mai mult cu cât spre deosebire de celelalte librării digitale, profitul nu este împărțit între diferite entități.

Readerul este destul de ok, pe desktop îmi folosește întregul ecran chiar și modul de vizualizare ghidată, dar tot nu prea aș vrea să citesc așa. Nu mă pot obișnui. Și mi se pare că ar putea face ceva mai mult cu dezvoltarea unei comunități și integrarea rețelelor de socializare în toată treaba. Poate un reader care să poate fi embeduit ca în cazul lui Graphicly.

Ce pot să vă dau frumos pentru o eugenie?

Conan #0 https://digital.darkhorse.com/profile/24.conan-0-conan-the-legend/
The Thing https://digital.darkhorse.com/profile/1399.the-thing-full-book/
Umbrella Academy #0 https://digital.darkhorse.com/profile/186.umbrella-academy-0/
Mind MGMT #0 https://digital.darkhorse.com/profile/2554.mind-mgmt-0/

PS: Mi se pare ciudat că nu au nicio serie exclusiv digitală(dacă au, nu-mi dau seama), una care să folosească cum trebuie formatul. Am menționat că Dark Horse a devenit o companie destul de profesionistă, dar conservatoare(inclusiv prin faptul că o bună bucată din activitatea lor se rezumă la a conserva benzi desenate), iar asta îmi pare încă o expresie a acestei atitudini, cu atât mai mult au avut în trecut inițiative de benzi desenate puse pe web(nu chiar webcomics).


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.