Trecere în revistă activitate 20-27 ianuarie 2013

Încercăm așa să strângem ceva activitate(de pe Facebook, de pe bloguri) din perioada asta. Cum e prima oară când se întâmplă cred că putem fi mai puțin rigizi și nu foarte cronologici:

Dodo Niță celebrează 25 de ani de la primul articol scris despre benzi desenate.

Tot pe blogul dânsului s-a publicat un top al celor mai frumoase benzi desenate românești. După care au urmat o serie de comentarii pe marginea topului.

Că tot veni vorba despre topuri, pe blogul Revista Comics se cere votul pentru cel mai bun album de benzi desenate din ultimii trei ani.

Asta-i ceva mai veche, dar cred eu că-i destul de important, băieții de la Ceva Mărunt ne aduc aminte că au pus online la vânzare o serie de benzi desenate.

Ileana Surducan participă pe 30 Jours de BD cu o poveste despre un corb. Dați un sus-vot și aci.

Maria Surducan a făcut un gif de proces pentru Prâslea cel Viteaz și merele de aur.

Sorina Vazelina răspunde la un formulat pentru Comicsuri.

Tot pe Comicsuri, o chestie iarăși mai veche, dar interesantă, băieții de la SEFEU ne învață cum să facem o fanzină, realizând o fanzină.

S-a lansat primul număr din revista BDC. Mai multe detalii, inclusiv exemple de conținut, s-ar găsi pe un grup închis de pe Facebook.

Eu am fabricat prima parte din topul meu cu benzi preferate de gen anglofone și mâzgâlit o chestie despre un soi de bandă desenată, dar e americană, deci nu chiar.

Dacă vreți strângerea unor articole despre ce se întâmplă prin afara, cum ar fi acesta, ar trebuie să ne urmăriți pe Facebook sau pe Google+.

Dacă am greșit un link, dacă am uitat ceva nu-i din vreo intenție malițioasă, concluzie la care am văzut că mai sar anumite persoane, ci ar fi fi din cauză că m-am gândit taman acum să fac treaba asta, nu mi-am salvat într-un loc detalii pertinente, linkuri, n-am cerut persiuni pentru poze, deci n-am folosit etc. Așa că puteți completa jos sau prin emailuri și modific articolul ori vedem. Poate dacă mai facem asta o să rog pe cineva să mă ajute.


Posted

in

by

Comments

2 responses to “Trecere în revistă activitate 20-27 ianuarie 2013”

 1. viorelsf Avatar

  În primul rând, bravo pentru iniţiativă.
  În al doilea, cred că şi un mic comentariu vizavi de obiectele de inventar ar fi dat personalitate postării tale, pe care n-o consider a fi doar una contabilă. Contabili care îşi numără anii de “muncă” sau articolele postate sunt în altă parte şi e bine că sunt acolo. Eu însă cred că textele tale sunt interesante prin punctul de vedere, nu prin informarea obiectivă, altfel ne-am duce direct la surse, ce rost ar avea să te folosim ca intermediar?
  Aşadar, care sunt părerile tale, chiar dacă vor părea acide, vizavi de bloagele săptămânii?

  1. Alin Avatar

   Îmi pare bine că-l primiviți cât de cât favorabil.

   Ideea din capul meu era să fie o listare clară și ușor de parsat a diferitelor momente importante dintr-o anumită săptămână, pe care am reușit să le identific. Comentariile mele ar fi îngreunat parcugerea. Dacă mă găsesc să fac o rubrică regulată o să încerc să fie mai descriptiv, încât cititorii să-și dea seama dacă îi interesează sau nu, înainte să urmărească linkul.

   Comentarii sincer nu prea am, ori ar fi de prisos, cu atât mai puțin unele acide. Îmi pare rău că dezamăgesc la capitolul ăsta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.