Prophet #21

Doar o observație scurtă:

Toată pagina are un ritm plăcut, cele două elemente în clonflict rămân mereu în cadru(cum îi place lui Eddie Campbell), dar chenarul 4 este ceea ce o face să ”clickăie” cu adevărat. N-am văzut creatura făcând ceva impresionant până acum, eroul nu poate fi omorât sau chiar rănit puternic în primele pagini. Evident că trebuie să o răpună. Dar de asemenea victoria trebuie să aibă o semnificație, să producă o detensionare pentru a ne sugera nu numai competența protagonistului, dar și faptul că s-a găsit într-o lume periculoasă. Cu alte cuvinte, chiar dacă nu poate să fie o confruntare periculoasă, ea trebuie să se simtă astfel. Altfel ar fi fost doar o secvență plictisitoare și nu deosebit de utilă.

Brandon Graham și Simon Roy rezolvă foarte frumos problema punând fălcile flămândei Tulnaka în prim-plan, iar din cauza perspectivei John Prophet nu numai că pare mult mai mic decât fiara, dar este și încadrat de gura ei. Într-un fel ne este sugerat că ar fi devorat. Poate știm că va ieși victorios, dar imaginea aceea ne prezintă un cu totul alt echilibru al forțelor. Nu ni se spune că e prins într-o situație primejdioasă, ci ni se arată printr-un artificiu isteț.

Cândva trebuie să fac o recenzie mai amplă pentru Prophet că-i una dintre cele mai bune benzi SF ce-au ieșit de spațiul anglofon, dar până una alta, atât.

 

[Edit : Am făcut recenzie mai amplă. Aici.]

De asemenea, mai vreți așa ceva?

Prophet #21 publicată de Image, © Rob Liefeld, realizată de Brandon Graham, Simon Roy și Richard Ballerman

Posted

in

by

Comments

5 responses to “Prophet #21”

 1. Victor Grigoriu Avatar
  Victor Grigoriu

  „Așa ceva” ce?

  1. Alin Avatar

   Texte mici și scurte în care mi se pare mie că zic chestii cât de cât interesante.

   1. Victor Grigoriu Avatar
    Victor Grigoriu

    Păi nu?

    1. Alin Avatar

     Păi nu, ce?

 2. Lucky_Shark Avatar

  Păi da… Ăsta-i răspunsul dintotdeauna la „păi nu?” 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.