Romanțe din benzi desenate – Locul 8

Habibi: Dodola – Zam

Habibi este o bandă care vorbește despre legende și cuvântul scris și nume și despre relația formă-esență și poate cineva care se pricepe ar trebui să scrie serios despre ea.  De asemenea intriga centrală devine o poveste de dragoste complexă dintre o prostituată și un eunuc.

De-a lungul cărămizii de carte ce e Habibi, relația celor doi evoluează dintr-una maternă, apoi fraternă, apoi separați fiind chiar în momentul pubertății lui Zam fiecare își crează o persona pentru celălalt care nu se identifică chiar corect cu realitatea. Reuniți după ani marcați de experiențe traumatizante, majoritatea de natură sexuală, amândoi trebuie să reconcilieze nu numai idealul persoanei iubite cu realitatea, ci însăși concepția malformată despre iubire și sexualitate cu ceea ce este firesc. Și chestia frumoasă e că reușesc.

BTW, din cauză că arcul emoțional al lui Zam se identifică suspect de mult cu cel al lui Thompson din Blankets, cred că autorul are niște probleme serioase.


Posted

in

by

Comments

3 responses to “Romanțe din benzi desenate – Locul 8”

 1. Victor Grigoriu Avatar
  Victor Grigoriu

  Păi ce facem, confundăm naratorul cu autorul?

  1. Alin Avatar

   E autobiografică, deci cred că putem.

 2. Alin Avatar

  Remarca n-a fost chiar serioasă, dar cred că apar niște semne de întrebare când protagoniștii din două benzi își urăsc râvna și sexualitatea, iar intriga celeilalte este practic: ”Devenim mai mult decât prieteni, nu mi se pare firesc să am asemenea sentimente așa că trebuie să fug (chiar dacă tu ești complet ok cu asta)”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.