Romanțe din benzi desenate: locul 3

Daredevil de Frank Miller: Daredevil – Elektra

Frank Miller poate să scrie doar două personaje feminine: femeia-Afrodita și femeia-Atena. Fie obiectul suprem al afecțiunii, dar pasivă și asupra căreia se acționează, fie entitatea complet independentă, agresivă, gata să răpună în diferite arene orice adversar mascul și pentru care sexualitatea este doar o formă prin care își impune controlul.

Elektra este excepția. Nu rămâne într-un singur rol, ci pendulează între ele, lucru care nu numai că o face un personaj mult mai complex, dar face și relația cu Daredevil una mult mai interesantă și chiar autentică, cât de autentică poate să fie așa ceva, spre deosebire de multe astfel de legături din benzile cu supereroi.

Povestea lor este mai mult povestea unei regăsiri în împrejurări neplăcute, suprapusă nu numai peste conflicte de interese, cât și peste evoluția individuală a fiecărui partener. Căci amândoi s-au schimbat, au cultivat caracteristice necunoscute celuilalt, devenind de nerecunoscut în unele aspecte, iar modul cum Miller reușește să transpună iubirea confuză, nostalgică și furioasă a celor doi este fascinant.

Povestea se sfârșește tragic cu o moarte și o răzbunare care nu răscumpără nimic.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.