Romanțe din benzi desenate: locul 2

Fourth World (Mister Miracle): Mr. Miracle – Big Barda

(e oleacă dafuq alegerea, nu?)

Poate nu știați, dar Jack Kirby a fost una dintre cele mai importante forțe din banda de dragoste nord-americană. Iar lucrul acesta s-a văzut și în munca sa târzie. Totuși, spre deosebire de majoritatea poveștilor de tip Frumoasa și Bestia pe care le-a creat de-a lungul timpului, monștrii din aceasta sunt interiori.

Saga Fourth World este o poveste destul vastă, cred că una dintre primele metaserii din banda anglofonă, ce cuprinde mai multe benzi care urmăresc același conflict din mai multe puncte de vedere. În ea Jack Kirby fabrică o mitologie maniheică pentru a explora diferite fațete ale tiraniei. Spre deosebire de majoritatea titlurilor unde principalul antagonist este Darkseid, aici locul său e ocupat de Granny Goodness, cea care se ocupă de educarea soldaților acestuia. Cei doi protagoniști sunt produsul programelor sale, unul reușind să scape, celălalt ajungând cu spiritul zdrobit.

De-a lungul benzii se regăsesc, se îndrăgosestesc, pentru că este o bandă târzie de Kirby, e mult mai multă luptă și bizarerie glorioasă decât iubire, ceea ce e … bine. Astfel, relația lor crește implicit ca urmare a situațiilor tot mai extreme în care se găsesc, iar în final hotărăsc să se întoarcă pe Apokolips pentru a o înfrunta pe Granny Goodness și a putea începe cu adevărat o viață nouă, împreună.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.