T.S. 2.0

Top Shelf este una dintre editurile mele preferate, iar cu T. S. 2.0 s-ar putea să fi urcat în vârf. Autodescrierea aptă ne anunță că nu este o antologie, dar nici un portal de webcomics. Îmi aduce aminte mai mult de inițiativa lui DC cu Zuda de acum câțiva ani și sper să sfârșească mai bine pentru că îmi pare un prim pas, și încă unul mare, în utilizarea mediului digital spre sporirea potențialului benzilor desenate. Oferă un forum unor autori nu atât de cunoscuți pe cât ar trebui să fie unde să-și etaleze măiestria, sau unde să-și serializeze benzile spre a fi colectate și tipărite mai târziu.

Printre altele îmi place accentul pus pe creatori și pe spațiul internautic personal, centralizarea recenziilor primite și faptul că oferă un RSS feed (ceea ce eu m-aș gândi că este ceva comun și obligatoriu, dar nu e întâlnit peste tot). Mi se pare totuși că readerul e cam un pic cam lent.

De asemenea printre autorii multinaționali îi găsim pe Brecht Evens, Matt Kindt, Michael DeForge, Dunja Janković, Nate Powell, Dash Shaw, Noah Van Sciver și polarizatul Jeff Lemire.


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “T.S. 2.0”

 1. raluca-z Avatar
  raluca-z

  si nu e singurul de acest gen…

  http://www.mangamagazine.net/

  care mai nou se transforma in noul smackjeeves. Era mai fain inainte. Cateva benzi desenate pe acolo sunt chiar interesante. Multa lume cu lucrari de buna calitate se porteaza de pe un mediu pe altul.

 2. Alin Avatar

  @raluca-z

  Tocmai, că nu-s chiar la fel. Poate e și vina mea că am uitat să includ un link către el. Rolul său este de a vinde benzi. Fie ele digitale sau tipărite. În momentul de față mai mult tipărite, dar văd că pariază din ce în ce mai mult și pe cele digitale. Este o combinație dintre un ”showcase” pentru artiști care au deja volume în catalogul editurii și un ”grooming field” pentru cei încă nu destul de cunoscuți/buni să aibă (prea somn să găsesc termeni potriviți).

  Aș zice că e mai degrabă un soi de Mome digital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.