După faza de ieri, Graphicly face ceva potențial și mai mișto.
Autor: Alin
Alin citește benzi desenate de ceva vreme și cu oarece regularitate, iar acum mai scrie uneori despre ele. Din cauza barierelor lingvistice și a problemlor de accesibilitate a ajuns să prefere de multe ori versiunile digitale. Nu strâmbă din nas la țara de origine a benzii, la subiectul abordat, când vine vorba de colorit, ori lipsa acestuia, sau la tipul de personaje cu care are de-a face.
Crede că banda desenată este un mediu divers, cu potențialul de a spune povești vaste, atât educative, înălțătoarea sau pur și simplu distractive.
Are câteva probleme cu respectul față de autoritate și oameni care știu mai bine decât el.
4 comentarii
raluca_z a zis:
29 Jan 2012
Te faci membru pe gratis si apoi descoperi ca de fapt ca sa publici pe toate aceste canale digitale via graphicly trebuie sa platesti… 150$ pentru o publicatie! Preturile la care se pot cumpara majoritatea sunt ok, 5-10$, dar stai si te gandesti care sunt sansele sa ai 20-50 de download-uri ca sa poti sa-ti acoperi investitia initiala? Intr-un cuvant nu e pentru oricine, dar potential are.
Mai degraba decat sa taxez la inceput un fee as fi luat x% din vanzari, dar ma rog, schema lor financiara nu o discut eu.
Alin a zis:
29 Jan 2012
Au deschis-o pentru tot poporul? Că n-am mai verificat. Rămâne de văzut cât de puternic e și cât de popular o să fie, dar chestia asta tot îmi pare un pas în față pentru autopublicare. Adică din câte înțeleg îți ia niște chestii de pe cap și-ți centralizează schema de publicare.
E mult 20-50 de downloaduri?
raluca-z a zis:
1 Feb 2012
Nu stiu cat de mult sunt 20-50 de download-uri, oricum nu e pentru tot poporul, cum am zis iti trebuie niste bani pe un cont si un card cu care sa platesti cei 150 de dolari pentru o carte.
Unde se merita cu adevarat este pe segmentul de antologii. O carte gen “The Book of George” cu mai multi autori cu ceva sute de pagini pusa pe net. Daca ai 10 autori si fiecare cotizeaza cu 15 dolari se fac cei 150 si asa ajungi pe Amazon si Apple store si platformele de Android, Ipad si ce o mai fii la capitolul e-readere.
Iar o antologie e un pic mai usor de popularizat, vandut chiar si online decat un album de autor/ serie (o parere personala)
Alin a zis:
1 Feb 2012
@raluca-z
Card cam are toată lumea, de voie, de nevoie.
Chestia asta cred că ar putea fi bună pentru oamenii care crează un produs și sunt destul de siguri că e competitiv din punct de vedere calitativ astfel încât să scoată bani din el, dar nu au timpul sau cunoștințele pentru a lua eficient cu asalt digitalul.
Adică dacă îți propui să-ți câștigi mare parte din venit publicând ceva și vrei să o faci astfel din diferite motive (că nu te plac editurile, că-i în ideologia ta), cred că reușești să scoți de undeva 150 de dolari. Pentru un amator (în opoziție cu profesionistul/n-are treabă cu a produsului calitate efectivă) care vrea doar să-și vadă opera lecturată sunt și alte canale.