Relansarea DC – The Edge – part 2

Sucide Squad #1


Suicide Squad sub John Ostrander este altă bandă deosebit de dragă mie, motiv pentru care direcția pe care i-o imprimă aici este cu atât mai deranjantă pentru că nu pare să aibă nimic de-a face cu ea. Era o bandă de acțiune, dar una bine executată și nuanțată, în care personajele evoluau, sufereau transformări, dezvoltau relații. Adam Glass nu scris decât niște miniserii micuțe pe la Marvel, iar Marco Rudy care e un artist bunuț va fi înlocuit din al doilea număr de cineva care pare să nu fi făcut nimic altceva până acum. Mda.

O.M.A.C. #1


Prima reacție: O.M.A.C. #1 al lui Kirby desenat de Keith Giffen în stilul lui Kirby, dar pe steroizi. Skeee!

Reacția a doua: Dan Didio…Ewww!

O.M.A.C. a fost o creație a lui Kirby prin ani șaptezeci, un soi de Captain America al viitorului doar că nu chiar. A fost o serie destul de politică, cu secvențe faine de acțiune și cu destul de multe concepte parcă luate de la Philip K. Dick. Keith Giffen e un povestitor destul de bun și versatil. Uneori suferă un pic când nu îi scrie altcineva scenariul, dar orice ar fi fost mai bun decât Dan Didio.

Blackhawks #1


Echipa asta a fost cândva o escadrilă de piloți și apăreau prin benzile acelea clasice de război. Acum par să fie hiper-Blackwater(Xe, mă rog) într-o lume cu supereroi, ceea ce un pic aiurea. Ultima oară când s-a încercat conceptul ăsta, din câte știu, a fost în Stormwatch: Team Achiles, care a suferit destul de mult din cauza artei, dar n-a fost chiar un eșect epic. Mike Costa are ceva experiență cu universul Wildstorm, deci s-ar putea să nu fie chiar departe de o reimaginare a serieri aceleia și a mai scris ceva cu tentă militară, dar cred că destul de îndepărat ca stil. Faptul că n-au artist stabil s-ar putea să fie îngrijorător.

Edit: De asemenea, echipa și designul costumelor îmi par smulse dintr-un anime incredibil de generic și neinspirat. Nici exoscheletul din fundal nu conferă originalitate imaginii.

Men of War #1


Îmi plac copertele. Asta pare să fie latura mai telurică, mai puțin high-tech a războiului în universul DC. Și aștept de multă vreme o bandă modernă(as in realizată acum, nu musai cu război modern, dar nici asta n-ar strica) de război care să nu fie scrisă de Garth Ennis, sau Azzarello (nu că n-ar fie excelente majoritatea). Men of War este interpretarea oarecum mai coerentă de data aceasta a altor personaje din benzile de război din anii `60. Ivan Brandon este destul de bun ca scenarist, deși nu-l știu să fi scris ceva asemănător, însă pedigriul său e interesant.

All Star Western #1


Justin Gray și Jimmy Palmiotti scriu de câțiva ani buni o serie Jonah Hex destul de faină. Nimic excepțional, dar ceva despre care știi că dacă te atrage westernul, poți să o ridici și o să primești o poveste satisfăcătoare. Continuitatea e cam laxă, sunt multe one-shoturi, cel mult arcuri narative un pic mai lungi, dar care nu prea au legătură cu alte povești. Pe de-o parte e bine, pe de altă parte, îmi plac poveștile lungi spuse în benzi desenate. All Star Western nu cred că va suferi o transformare substanțială. Deși se poate să fi schimbat formatul și să se arunce în povești mai de anvergură. Oricum, numai pentru arta lui Moriart merită.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.