Relansarea DC – The Edge – part 1

The Edge pare să să fie locul unde DC încearcă să înglobeze universul Wildstorm sau să arunce benzile care nu-s chiar cu supereroi în accepțiunea clasică. Mă întreb dacă clasificarea asta se va face cumva prezentă în edițiile tipărite, adică dacă va scrie familia pe copertă, ori undeva pe cotorul edițiilor colectate. Dacă e așa, cred că benzile sunt puse destul de aiurea aici, pentru că nu pare a fi un gen sau ton consistent prin familie.

Storwatch #1


Stormwatch sub Warren Ellis este una dintre benzile mele desenate preferate, iar nici cu versiunea P.H.D. nu mi-e deloc jenă(Cristos Cage + Doug MAHNKE!!!). Vresiunea de față cam pare să incorporeze și ideea de Authority, plus câteva idei care i-au mai răsărit în cap lui Paul Cornell. Paul Cornell o scrie! Cred că dintre toate cele 52 de benzi, față de asta mă simt cel mai entuziasmat. Poate nu o să fie cea mai bună, poate nu o să îmi placă cel mai mult, dar cel puțin nu prea văd cum ar putea să rateze puternic. Ceea ce nu pot spune despre nicio altă serie pentru care am oarece așteptări.

PS: O să fie foarte interesant când Superman și Batman or să se întâlnească cu versiunile lor gay, dar în același timp mult mai manly.

Voodoo #1


Știu despre seria asta că personajul principal e o stripteuză și că Alan Moore a scris niște numere incredibil de proaste cu ea. Știu că cică Ron Marz ar fi făcut niște minuni cu un personaj similar hipersexualizat și transpus în povești fără noimă în Withcblade. Om trăi și om vedea.

Grifter #1


E ciudat că Grifter, în ciuda numelui, rareori a fost portretizat drept un om cu capacități de persuasiunea, în general preferând să împuște chestii. Din coperte nu cred că se va schimba treaba, însă n-am probleme cu asta. Nathan Edmondson scrie o serie oarecum similară (sper),Who is Jake Ellis, în care acțiunea este realizată deosebit de bine și susținută de o poveste intersantă cu spioni. Alături de CAFU pot să văd cum banda asta va fi bunicică.

Deathstroke #1


Deathstroke a fost legat destul de puternic de Teen Titans, jucând un rol destul de complex acolo, fiind în mod ciudat atât antagonist, cât și o figură paternă, iar treaba asta cam i-a definitivat caracterul, sau cel puțin percepția asupra acestuia. Kyle Higgins nu a dat semne de incompetență în miniseria pe care a scris-o și va semna în același timp scenariul pentru Nightwing, personaj cu care Deathstroke ar trebuie să aibă ceva legături.

Dar acest lucru ar putea să fie o coincidență, pentru că par să îl trateze mai mult ca un soi de Conan futurist. Ceea ce mă aduce la următoarea concluzie. DC sunt niște băieți deosebit de sadici că îl pun pe Simon Bisley la desenat copertele seriei, dar nu și interioarelor. DE CE DC? DE CE?


Posted

in

by

Comments

4 responses to “Relansarea DC – The Edge – part 1”

 1. Victor Grigoriu Avatar
  Victor Grigoriu

  Cum, vrei să zici că Superman nu e gay?

 2. Alin Avatar

  Înainte nu cred că era, căsătorit fiind. Acum, nu mai știu.

 3. Victor Grigoriu Avatar
  Victor Grigoriu

  Păi ce-are căsătoria cu homosexualitatea? Normal că s-a-nsurat, să scape de bîrfe.

  1. Alin Avatar

   Parca uneori s-a sugerat ca nu s-ar fi insurat degeaba si oricum le e prezentata relatia cu oarece romantism. In cel mai rau caz as zice ca e bisexual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.