Relansarea DC – Justice League – part 2

Aquaman #1


Geoff Johns, bla bla bla, concept bla bla, face personaje vandabile prin esențializarea lor, bla bla bla, lipsă de subtilitatea și proză care-i sună ca dracu bla bla. Pare destul de violentă, nu-mi prea place Ivan Reis.

Wonder Woman #1


Wonder Woman rareori s-a bucurat de scucces, în primul rând pentru că nu multă lume a cam știut ce să facă din ea. În încarnarea originală a fost concepută pentru a spăla mințile băieților astfel încât să se lase subjugați de femei, totuși se găsea aproape tot timpul legată în poziții vag erotice. Apoi s-a apucat să vâneze maimuțe naziste și să împuște avioane de vânătoare cu o mitralieră. De la George Perez originea (care i-a fost foarte volatilă) a căpătat oarece stabilitate, totuși puterile și personalitatea au variat destul de mult, de la hiperfeministă, la personaj matern la pur și simplu încă o pereche de țâțe, de la ceva pe același nivel cu Superman, la complet incompetentă.

Nu cred că Brian Azzarello va reuși să o repare sau să-i ofere o identitate puternică și care să se înfigă în conștiința populară, mai ales că omul e destul de leneș când vine vorba să scrie supereroi, dar alături de Cliff Chiang se știe că a mai făcut lucruri frumoase, iar din coperte și descrierea numerelor cred că va face ceva interesant și original.  Știu că există părerea că omul face doar noir/hard-boilled bine (mă rog, unii cred că e un soi de zeu, alții că e foarte slab), însă e ceva mai multă diversitate acolo, iar Chiang este un artist foarte bun.

The Flash #1


Ceea ce mă interesează aici e că e desenată ȘI scrisă de același om. De asemenea îmi place stilul său care e destul de plăcut, în continuă evoluție, dar nu acaparează povestea, iar idea din spatele numerelor sună destul de bine. Ridică oarece speranțe, chiar dacă faptul că e prima dată când scrie pune câteva semne de întrebare. E bine că nu o va face singur, dar aș fi preferat să îl ghideze cineva cu mai multă experiență.

Captain Atom #1


J.T. Krull a făcut unele dintre cele mai slabe și inutil de violente benzi de anul trecut. Unii oameni spun că poate mai mult. Freddie Williams II e destul de ok ca artist. Par să incorporeze în Captain Atom elemente din Captain Manhatan al lui Moore(care inițial era un tribut pentru Captain Atom…yah), deci poate că nu o să sugă epic?

The Fury of Firestorm #1


Chestia interesantă la originala serie cu Firestorm era că inversa situația Peter Parker/Flash Thompson, în sensul că tocilarul era cel care asalta sportivul care avea în secret superputeri. Iar asta pare să ducă gluma aia la un alt nivel. Ori să o ignore complet. Ethan Van Scivar a fost artist și are niște ideologii destul de ciudate, iar Gail Simone e, după cum am mai spus, Geoff Johns în variantă feminină. Cu proză un pic mai bună și având obiceiul să ofere nuditate masculină gratuit. La ceea ce văd în coperte, s-ar putea să dea în Captain Plantet from Hell, uneori.

Green Arrow #1

Iarăși, o bandă scrisă de J.T. Kurll, acum într-un tip de poveste și mai predispusă la violența sa orgiastică, dar acompaniat de doi artiști buni. Ce face Perez aici, nu știu. Poate nu reușește Jurgens să deseneze toată banda? Nu cred că are stilul cel mai potrivit pentru a împărți paginile. Dacă îl tușează, atunci chiar nu au găsit pe altcineva care să facă treaba asta? Risipă de talent. Măcar dacă tușa la propriul titlu.

The Savage Hawkman #1


Presimt că banda asta va fi o lecție în oribil. Poveștile realizate complet redundant și lipsit de viziune ale lui Daniel, împreună cu stilul lui Philip Tan care aduce tot ceea ce e mai rău din benzile de la Image din anii nouăzeci, cred că vor face cea mai proastă bandă de la DC din noua linie.

Mister Terrific #3


Mi-e destul de neclar cum în benzile desenate reușesc ăștia să ierarhizeze oamenii pe baza inteligenței lor. De care tip de inteligență e vroba? Are asta vreo relevanță? Din câte se vede în povești, nu prea. Eric Wallace cred că a mai scris doar o miniserie auxiliară despre care sunt păreri destul de împărțite. Iar faptul că deja anunță la numărul trei o schimbare de artist nu-mi sună bine. (același lucru se întâmplă și la New Guardians, dar cred că am uitat să menționez)

DC Univers Presents #1


A trecut ceva vreme de când DC au făcut un serial antologie. În ce sens poate fi considerată antologie nu știu sigur, dar Paul Jenkins e un scenarist bun(și e britanic), deci cred că merită un pic de atenție. Plac copertele.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.