Spam!

Scuzați-mi desenul. Am uitat contul de pe Strip Generator.

Posted

in

by

Comments

7 responses to “Spam!”

 1. IronMAN Avatar

  și la ce se referă acest reset?

  1. Alin Avatar

   Ok, dau copy paste la ceva ce am spus și în altă parte dacă nu te superi. Chiar nu mă așteptam să fie careva interesat de treaba asta, motive pentru care nu am scris un post(sau măcar să fac o bandă mai elaborată).

   Toate personajele de la DC(Superman, Batman, Green Arrow, Dracu Albastru) trăiesc în aceeași lume. O problemă e că unele sunt personaje foarte vechi, iar altele creații mai noi. Altă problemă e că unii scenariști scriu un anumit personaj într-un fel, iar alții în cu totul altul(arcul Grounded din Superman e foarte expresiv din acest punct de vedere). Iar alta, care vine drept consecință a primelor două, e că în timp se aglomerează urât continuitatea, multe dintre benzile astea nu au cum să se termine(deși poveștile din ele au) și pe motiv de scriitori care fac povești foarte bine închegate și oferă un traseu celor implicați în acțiune, sau pe motiv de scenariști foarte proști care-și scriu personajele în colțuri(sau le pun să facă lucruri abominabile și de-a dreptul tâmpite) nu prea se mai poate continua satisfăcător nicio poveste din universul comun.

   Așa că din când în când, are loc un conflict cataclismic(mai o plagiere de Neverending Story, mai un fanboy cu superputeri care pocnește realitatea, mai un Superman care cântă într-o cutie) care ”rescrie” regulile universului, caracteristicile unor personaje, șterge sau modifică bucățele din istorie. Chestia asta are loc relativ des(atât la DC cât și la Marvel), doar că în general e de mai mică amploare și vizează aspecte fie nu la vedere, fie specifice doar unui grup de benzi. Acum însă, or să fie relansate cam toate benzile(dacă am înțeles bine) și vor fi modificate toate personajele inclusiv universul în care trăiesc. În ce măsură, nu știu sigur.

   Treaba mult mai interesant legată de asta și căreia nu i se oferă destulă atenție e că or să distribuie digital toate titlurile în aceeași zi cu cele tipărite. Dacă le-ar face și un pic mai ieftine ar fi perfect.

   1. Alin Avatar

    Ca să fie drept, ăștia de la DC zic că nu e un adevărat ”reboot”. Până la mai multe informații sau chiar până în septembrie se prea poate ca singura schimbare să fie costumele retușate.

 2. IronMAN Avatar

  e o formulă ce aduce bani. așa că o vor păstra. 🙂

  1. Alin Avatar

   E o formulă care probabil distruge industria.
   Nici DC nici Marvel nu fac bani, iar relansarea asta e semn că sunt disperați.

   Asta nu înseamnă neapărat ceva rău pentru banda americană în sine, dar sper să nu dispară cele câteva titluri din segmentul ăsta care îmi plac, sau și mai rău, cei câțiva creatori. Tragedia ar fi că dacă au pierderi prea mari, să închidă Vertigo. Și așa au închis Wildstorm.

 3. Alin Avatar

  Mă rog, au reușit să distrugă Wildstorm înainte, în timp ce Vertigo o duce bine. Dar…

 4. […] mai vorbit despre asta, dar s-au mai anunțat niște chestii între timp, s-a mai clarificat situația și mă gândesc […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.