Garfield este un motan bine la cei 31 de ani ai săi. Puţine personaje de comics sunt atât de cunoscute pe plan mondial, benzile desenate cu Garfield fiind prezente chiar şi în Cartea Recordurilor – au apărut în aproximativ 2.580 de reviste şi ziare!

Paws Inc., compania lui Jim Davies, autorul lui Garfield, a extins franciza la numeroase filme de scurt şi lung metraj, seriale tv, numeroase albume etc.

Una dintre ţările cele mai afectate de Garfield-mania am aflat în urmă cu ceva timp că ar fi Ungaria. Acolo găseşti inclusiv magazine întregi dedicate motanului portocaliu, cu te miri ce obiecte, toate imprimate cu Garfield sau celelalte personaje – Jon Arbuckle, stăpânul nevricos şi singuratic, şi Odie, căţelul idiot.

Începând din luna decembrie 2009, şi fanii români ai lui Garfield au o revistă doar a lor – 34 de pagini color cu şi despre Garfield.

Coperta revistei

Coperta revistei

Preţul este destul de piperat pentru atât de puţine pagini, dar fiind vorba despre un full color, nu este nici exagerat.

Mi-a făcut plăcere să o citesc, dar câteva lucruri mi-au plăcut mai puţin. De exemplu, după copertă intri direct în poveste (de fapt, mai multe poveşti de sine stătătoare):

Prima pagină

Prima pagină

Mi-ar fi plăcut să citesc un mesaj din partea editorilor, să înţeleg mai exact ce se doreşte cu revista sau măcar o scurtă introducere despre Garfield. Aşa, mi-a fost destul de greu să intru în atmosferă. Iar după ce am intrat în atmosferă şi am început să zâmbesc tâmp la poante, mi-am dat seama că deja am terminat de citit revista.

Traduse în română, poantele îşi pierd destul de mult din savoare, mai ales că s-a făcut o traducere destul de exactă, şi nu o adaptare la publicul de aici. De asemenea, nu am prea înţeles cui se adresează revista, copiilor sau adulţilor, mai ales după ce am găsit acest poster:

Poster Garfield

Poster Garfield

Dacă eşti mare fan, se pot face şi abonamente:

1 an (12 numere) la 72 lei (20% reducere)
6 luni (6 numere) la 38 lei (15% reducere)
Tel. 021.317.3121, e-mail: office@garfieldromania.ro

Iar dacă pui mâna pe primele trei numere, poţi participa la acest concurs:

Mega Concurs Garfield

Mega Concurs Garfield

În concluzie, mă bucur mult de apariţia acestei reviste şi sper ca în timp să aibă cât mai multe pagini şi cât mai mulţi cititori fideli.

UPDATE: Numarul 2 al revistei va aparea cel mai probabil inainte de 24 decembrie. (multumiri Claudiei ca ne-a atras atentia ca nu am mentionat aceasta informatie importanta)