Wayfarer’s Moon fantasy

cast-Iri cast-Lily

Wayfarer’s Moon este denumirea în engleză a unei stele care, ca şi Steaua Nordului, datorită poziţiei sale fixe pe bolta cerească, servea cândva (nu ştiu dacă şi acum)  drept călăuză de nădejde pentru călătorii maritimi.

Wayfarer’s Moon mai este şi epopeea BD scrisă de Jason Janicki şi desenată de Leigh Kellogg, pe care o puteţi citi în română pe Webcomics.ro în fiecare zi de marţi, joi şi sâmbătă.

Dintre serialele cu care am pornit siteul, este probabil cel mai spectaculos din punct de vedere vizual. Cred că asta se datorează parţial şi domeniului de activitate din care provin autorii, şi anume jocurile video, unde Leigh are la CV peste un deceniu de experienţă. Conform propriei mărturisiri, în urmă cu câţiva ani, Leigh a simţit că ceea ce l-ar face cu adevărat fericit în carieră ar fi să se întoarcă la marea sa iubire, benzile desenate. Şi cum credinţa americană în propria stea norocoasă depăşeşte uneori puterea noastră de înţelegere, Leigh a renunţat la tot ce construise până atunci şi s-a lansat cu capul înainte într-o nouă aventură: webcomicsul Wayfarer’s Moon, o poveste complexă, captivantă şi superb ilustrată, pe care pur şi simplu trebuia să o traducem şi în română.

Lumea fantastică în care se desfăşoară acţiunea din Wayfarer’s Moon se numeşte Lachryn şi urmăreşte aventurile a două personaje feminine – Iri şi Lily, care se confruntă cu numeroase pericole specifice unui univers fantasy. Elfi, oameni şi alte rase înzestrate cu caracteristici specifice şi puteri supranaturale se confruntă într-o încrengătură de intrigi şi întâmplări care, într-un final, încet, dar sigur, încep să capete tot mai mult sens.

Personal, îmi place faptul că personajele nu sunt standardizate şi au, ca şi în viaţa reală, defecte şi calităţi, indiferent de categoria, negativă sau pozitivă, în care avem tendinţa să-i încadrăm… Iar personajul cel mai interesant, Iri, jumătate elf, jumătate om, ştim aproape sigur că este atrasă mai ales de femei, ceea ce face cu atât mai interesantă relaţia ei cu cu celălalt personaj principal, inocenta şi blonda Lily. Numai şi pentru asta şi merită să urmăreşti povestea pentru a afla deznodământul – sunt foarte curios cum va evolua relaţia fetelor ( trebuie să mă înţelegeţi, sunt şi eu băiat, ce să-i fac, am curiozităţi specifice).

Iar dacă vrei să nu ratezi nici un episod, abonează-te cu încredere la serial, prin RSS, aici.

Lucky Shark


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.