Thingpart, de Joey Sayers

Joey Alison Sayers

În ciuda numelui, Joey Sayers este o ea (o mai cheamă şi Alison). Desenatoarea din Oakland, California, a publicat până acum zeci de volume de comicsuri, iar Thingpart, banda pe care o puteţi citi aici în română în fiecare zi de luni, miercuri şi joi, este distribuită în mai multe ziare şi reviste din SUA.

Atunci când am dat pentru prima oară peste un comics de-al ei, recunosc că nu am fost prea impresionat. Poate că nu eram în starea de spirit necesară sau poate că eram plictisit şi nu aveam chef să văd nimic în spatele stilului ei de desen bizar (cel puţin comparativ cu alte benzi).

A doua oară când am navigat accidental într-una dintre benzile ei, ţin minte că am râs suficient de tare încât să nu mai trag concluzii pripite. Am rămas cititorul ei fidel şi sper să fie cât mai mulţi ca mine, acum că limba engleză nu mai este un impediment pentru nimeni.

Umorul ei negru (spre gri) e inspirat din viaţa cotidiană. Obiectele, insectele, plantele şi animalele vorbesc, au sentimente şi nu-şi dau seama de absurditatea propriei condiţii decât în rare situaţii, exact acelea pe care Joey le surprinde sub forma unor scurte bedeuri. Printre personaje vei întâlni oameni cu probleme psihice pe care nu şi le recunosc, dar care în final se dovedesc singurii normali într-o lume de nebuni. Şi ca să n-o lungesc, per total, surprinzător de multe teme (post-)moderniste, pe care le poţi savura doar dacă nu te închizi, ca mine la-nceput, din cauza primei impresii.

Şi ca să nu ratezi niciun episod, îţi recomand să te abonezi la Thingpart aici.

Pe mâine!

Lucky Shark


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.