My Bad Thoughts

headerimg

Alex

Gândurile necurate ale lui Alex Affonso (MyBadThoughts) au început să se înfiripe probabil cu prietenii, la un fum de vorbă, în îndepărtata Brazilie. Este printre puţinii autori dintre cei traduşi de noi care avea deja câţiva cititori fideli în România, iar asta se datorează, cred eu, umorului său (latino-american) cu foarte multe afinităţi româneşti.

Vei descoperi pe parcursul apariţiilor sale în română numeroase teme pe care le credeam tipic mioritice – de la politicieni corupţi, la misogini (semi-)simpatici şi situaţii absurde, tragi-comice.

La unele vei râde în hohote, la altele îţi va lua câteva secunde ca să le apreciezi umorul sec. Iar la anumite bancuri de sorginte halucinogenă sunt şanse mari să nu ai nicio reacţie, decât dacă, la rândul tău…

Sunt destul de sigur, însă, că dacă te vei abona la feedul său de pe Webcomics.ro şi vei avea răbdarea să urmăreşti serialul, în timp vei aprecia universul plin de personaje interesante în care îşi proiectează autorul glumele, maximele şi anecdotele din viaţa de zi cu zi.

Alex acordă tot mai puţină atenţie siteului său în engleză (pe care-l găseşti aici), mai ales datorită faptului că depinde la traducere de o terţă persoană, iar siteul portughez îi aduce mult mai mulţi vizitatori… Pe de altă parte, spre norocul nostru, s-au adunat ceva materiale în engleză până acum, aşa că MyBadThoughts vor fi o prezenţă constantă aici pentru următoarele luni.

Lucky Shark
(norocos că vă cunosc)


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.