De azi, avem ceva marunt

La cererea telepatică a publicului de pretutindeni, de astăzi, începem să adăugăm printre webcomicsurile de pe site şi producţii româneşti.

Primii pe listă, Aristocraţii webcomicsurilor româneşti – doamnelor şi domnilor, CEVA MARUNT!

header

Sunt primii noştri români nu pentru că am fi făcut noi vreun clasament al comics-artiştilor autohtoni, ci pentru că s-a întâmplat să fie printre primii care au acceptat să-i reedităm şi aici.

Probabil că vă întrebaţi deja de ce i-aţi citi pe Webcomics şi nu direct pe siteul lor. Sincer, mă bazez pe lenea voastră de a parcurge arhiva lor stufoasă. Ştiu că e mult mai uşor să vă abonaţi aici la RSS şi să râdeţi la glumele lor de câteva ori pe săptămână prin intermediul selecţiei noastre. Asta o dată.

În al doilea rând, pentru că aici veţi găsi doar benzile lor, nu şi restul publicităţii deşănţate pe care o fac pentru spectacolele lor de stand-up comedy. Pe care, totuşi, vi le recomand din inimă, mai ales dacă apreciaţi umorul „un pic mai deştept”, defect pe care şi-l recunosc chiar ei. Dacă nu i-aţi văzut niciodată în desfăşurare, vă puteţi prinde despre ce e gen de umor e vorba aici.

Comicsurile ceva marunt sunt o extensie a acestui umor un pic mai deştept, iar dovada este că dacă eşti un pic mai… încet, probabil că nici nu o să înţelegi majoritatea poantelor (important de clarificat e că dacă înţelegi poantele lor şi tot nu ţi se par amuzante, nu înseamnă că eşti încet, ci doar prea finuţ).

Mie, personal, îmi place nu doar cinismul cu care îşi tratează subiectele, ci şi stilul de desen.

În concluzie, abonaţi-vă cu încredere. Dacă încă nu aţi învăţat să folosiţi RSS readerul (de ex., cel oferit gratuit de Google), nu uitaţi să reveniţi pe aici. În săptămânile ce urmează sperăm să ajungem la un număr cât mai mare de comicsuri româneşti. Începând chiar de mâine, când îl vom introduce pe Octav. Care Octav?

Dacă încă nu v-aţi prins (*hint* alege dreapta sus *hint*), teamă mi-e că veţi afla abia mâine.


Posted

in

by

Tags:

Comments

5 responses to “De azi, avem ceva marunt”

 1. laurghita Avatar

  Păi sunt abonat dar problema e că în RSS-ul vostru ( prin Google Reader) arată paginile prea mici aşa că doar câteva comics-uri sunt citibile direct din reader, în mare parte doar strip-urile… la alte feed-uri dacă dai click pe poză o deschide în altă fereastră la dimensiune mai mare, la voi pozele sunt inactive în feed.

  1. Lucky_Shark Avatar

   In primul rand, ma bucur mult sa aflu ca esti abonat si-ti multumesc ca ne-ai adaugat…
   Intr-adevar, in feed avem thumbnailuri de dimensiuni medii, si singura metoda sa vezi comicsurile la dimensiunea lor reala este sa intri pe pagina, unde le poti comenta, le poti acorda un rating, cu alte cuvinte, ne poti oferi un feedback. Asa cum ai facut tu acum 🙂
   Suntem la inceput (intr-un fel de beta, oarecum) si, in acest moment, parerile celor care ne cunosc sunt cele mai importante pentru noi.
   Pe viitor, vom examina posibilitatea de a oferi prin rss comicsurile la dimensiunea lor reala, promitem.

 2. scc Avatar

  sa inceapa isteria! 🙂

 3. […] This post was mentioned on Twitter by Toma Alexandru. Toma Alexandru said: webcomics.ro! cevamarunt apare si acolo de acum. http://bit.ly/PBwuU […]

 4. […] webcomics de asemenea pentru articolul deosebit de frumos scris si apreciat de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.