BD-fun pentru BD-fani!

Cum ar suna webcomicsurile in romana? Pana nu am incercat, nu am putut afla.

Si daca tot le-am tradus, le-am si postat aici pentru cei [un numar de la 10 la 22.000.000] de iubitori de bedeuri din Romania.

Evident, stii care e treaba cu web-ul, iar comicsurile stim ca-ti plac… Asa ca probabil deja ti-ai dat seama ca nu avea cum sa fie atat de simplu sa facem siteul asta.

Alege autorii, obtine de la ei drepturile de autor, fa structura si designul siteului, tradu acum, ca ai drepturile, aoleo, gaseste fonturi cu diacritice pentru traducere; si tot asa, din mic obstacol in mare… Pune la fiecare dintre ele minim 2 saptamani de munca, in timpul nostru liber si o sa-ti faci o idee despre ce a insemnat acest proiect pentru noi. A, am uitat sa spun: si eu, si ironman am mers la servicii full time cea mai mare parte din tot timpul acesta.

Pe scurt, ca prea o lungesc, au fost cateva luni grele, dar asta conteaza prea putin azi, cand, iata, a sosit, momentul cel mare: lansarea siteului!

Daca ma gandesc mai bine, cred ca prietenii nostri pe care ii aburim de peste o luna cu data lansarii sunt mai fericiti decat noi. Dar visul nostru pe termen lung nu este sa muncim pana la epuizare pentru cei cativa prieteni care stim sigur ca ne vor vizita cel putin o data la cateva zile.

Ne dorim in primul rand ca Webcomics.ro sa fie o sursa buna de fun pentru cat mai multi oameni. Vrem sa ne imprietenim cu ei si, cu putin noroc, sa devenim un adevarat loc de intalnire al fanilor, creatorilor si al celor interesati de bd-uri in Romania.

Cu alte cuvinte, nu-ti cerem bani pentru efortul depus, nu vrem nimic material  in schimb, vrem doar sa zambesti sau sa tresari macar o data pe zi citindu-ne si vorbind cu noi, ceilalti BD-fani. Iar daca mai ai vreun prieten pasionat, ne-am bucura sa-i arunci si lui linkul nostru.

La un buget total de 12 beri si factura de-acasa la curent dubla… Poate ca visam prea departe. Dar cum toate au un inceput, trebuia si noi sa incepem cumva la visul nostru.

Si pentru ca rareori o sa ma mai prindeti atat de siropos pe acest blog, voi incheia intr-o nota mai pragmatica.

Desi ne lansam cu sapte titluri straine, obiectivul nostru pe termen scurt este sa avem printre titlurile noastre si multi, cat mai multi!, autori romani. Asa ca daca iti place sa creezi comicsuri si ai deja un flux constant de episoade sau stii pe cineva care ar putea fi interesat, da-ne un semn. Ar fi superb sa avem 15 seriale pana la sfarsit de an.

Pe mâine!

Al vostru BD-fan,

Lucky Shark

P.S. Nu uitati sa ne adaugati pe Twitter si Facebook!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.