Salutări.

Vin aci și acum în fața voastră cu niște probleme mai administrative și ceva rugăminți.

Mă gândesc că o sumă din cititorii lui Webcomics.ro au făcut ca mine după ce a murit Google Reader și a încetat pur și simplu să urmărească rssurile pe alt feedreader sau au trecut de la zero. Iar cum ăsta nici nu este un blog cu foarte mare frecvență a postărilor nici nu există cine știe ce motiv de a-l pune într-un loc privilegiat pentru a fi verificat periodic. Așa că de ceva vreme ne bazăm mai mult pe Facebook și înmânat personal linkuri pentru distribuire. Ceea ce nu-i ideal. Cu atât mai mult cu cât Facebook reduce constant răspândirea organică a postărilor. Astfel, chiar dacă cică pagina ar fi fost apreciată de 326 de persoane, vizualizările raportate ajung pe undeva pe la 42 în cazuri foarte bune. Astfel, o primă rugăminte pentru voi ar fi să apreciați respectiva pagină, dacă nu ați făcut-o deja, iar în momentul în care vă împiedicați de o postare venind de acolo și vi se pare interesantă să apăsați pe butonul desemnat ”Like”, ori chiar pe cel de ”Share” în cazul în care chiar vă place mult de tot sau din contra vi se pare ceva atât de oribil scris încât trebuie demontat de mai multe guri decât de una singură.

Acum, în afară de Facebook mai există niște opțiuni. O primă opțiune ar fi twitter. În momentul de față nu prea face altceva în afară de a imita papagalicește pagina de Facebook. Dacă ar avea cine să vorbească cu noi pe acolo poate s-ar schimba lucrurile. Apoi există și o pagină de Google+, unde acum din cauza noului sistem de comentarii de pe YouTube cam are cont toată lumea, chiar dacă nu și frecventează rețeaua. Acum, ceva destul de dubios ar fi aceast board de Pinterest. Constă în mare parte din poze din postările de pe Webcomics și linkurile aferente. Și cel mai dubios este tumblrul meu. Ăsta-i cu atât mai ciudat cu cât că urc pe el și chestii oarecum personale, dar în principiu e mult reblogging din chestii despre benzi desenate, ceva animale drăguțe, ceva artă și ceva feminism.  Nu există postări de genul ”Mergeam azi dimineața la facultate și în metrou era un tip care mi-a râgâit în față. Bla bla bla I’m an attention whore”.

Indiferent de chestiile pe care alegeți să le urmăriți rămâne aceeași rugăminte legată de folosirea mijloacelor proprii platformei pentru manifestarea aprecierii și a răspândirii conținutului.

S-ar cădea cumva să vă las ceva amuzant pe aici pentru a vă mulțumi că m-ați lăsat să vă irosesc timpul. Um…luați o memă?(sau cum dracu se cheamă)

Shiba

Și un clip de la PBS Idea Channel despre copchii și tehnologiile digitale. Yeah, cam atât sunt în stare să fac.