Clickwheel/2000AD

2000AD_logo

Nu știu sigur, dar am impresia că 2000AD s-a dispărțit de Clickwheel, preferând să distribuie prin aplicația proprie. Însă Clickwheel continuă să fie la zi cu revistele. Oricum, amândouă distribuie 2000AD, ceea ce este fantastic.

Avantajul la 2000AD este că siteul principal este destul de informativ și legat la rețele sociale. Magazinul în sine nu prea. Și că pe Clickwheel nu se găsește Judge Dredd Megazine, dar nu prea văd de ce ai vrea să cumpere aia, că nu-i chiar strălucită care revistă. Avantajul în cazul lui Clickwheel este prețul cu jumătate de liră mai mic, adică 1.5 lire și posibilitatea de abonare lunară sau anuală prin care cică s-ar mai economisi un sfert de liră și scapi de niște bătăi de cap, că-i frumos să-ți vină la ușa banda desenată. Chiar dacă ușa este digitală. Oricum, în ambele cazuri este vorba despre 2000AD, adică 30 de pagini de bandă desenată densă, nebună și mișto, dar mai ales despre descărcarea unui CBZ sau pdf de calitate, fără DRMuri. Yay.

Aci niște povești mai vechi din revistă
http://www.clickwheel.net/features/285

Viz-Media-Logo

Viz Media cică a lansat și ea ceva mișto: Shonen Jump Alpha*. Adică au sincronizat câteva manga în engleză cu ce-i în japonia. Din ce am auzit, oameni care au folosit serviciul s-au declarat mulțumiți. Versiunea pentru desktop este incredibil de buggy(cel puțin în cazul meu), încât n-am reușit să o folosesc, iar Androidul meu aparent nu-i destul de bun pentru ei. Foarte multe detalii nu prea pot să dau în aceste, în afară de faptul că-i multă manga la preț foarte mic. Și îmi imaginez că la o calitate mai bună a decât ce ar oferi pirații. (Mă rog, pirații au niște pitici pe creier în ceea ce privește traducerile)

Oilygraythumb

Ce mai avem…Charles Forsman de la Oily Comics își vinde propria serie The End of the Fucking World* și digital, sub formă de PDFuri și epuburi. Chestia aia a fost una dintre revelațiile anului trecut și merită, chiar dacă este un dolar pentru 12 pagini (pe de altă parte, aștia de la Marvel/Image/DC/Whatever îmi cer 3-4 dolari pentru 24 de pagini, deci ies mai bine), dar:

  1. benzile de artă costă,
  2. sunt mișto și dense,
  3. primești fișier pe care să-l utilizezi cum vrea mușchiulețul tău.