E nevoie deja să recapitulăm? O să fac o pagină de arhivă mai încolo puțin. Până atunci, continuăm cu:

Julie Taymor


De ce:

Pentru că Titus o rupt. Nah, am zis că nu aduc asemenea motive.
Tipa a lucrat la multe musicaluri și cred că genurile astea mixte, în special cele care au accent pus pe muzică, aduc destul de mult cu banda desenată, cel puțin în modul cum trebuie să-și gândească creatorul opera. Iar prin lucrat înțelegem că nu numai a regizat, dar și-a băgat mult coada în toate aspectele, de la decor, la texte, la costume. Atât de mult încât văd că lumea cam urăște când o vede asociată vreunei piese. Ceea ce înseamnă că stăpânește atât vizualul cât și scriitura, dar de asemenea că are o puternică voce auctorială. Și cred că lipsește mai ales una feminină din benzile desenate.


Știu că îi place Shakespear. N-am mai văzut Shakespear adus frumos în banda desenată din Black Dossier al lui Moore, iar chiar și acolo, firav și mi-a produs niște neplăceri la sfârșit.

De ce nu:

Momentul când nu-ți dai seama dacă posterul e ca o bandă desenată, ori dacă benzile desenate s-au bastardizat într-un asemenea hal încât arată ca postere de film.

Pentru că nu știu cât de mult a tras la un proiect. A fost la cârma lor, dar nu știu sigur cum le-a condus, câtă autonomie a lăsat celor din subordinea ei, cât a micromanageuit.