Pentru că mai durează până se coc niște articole

De ceva vreme tot urc pe forum pagini și panouri și coperți din benzi care mi se par interesant. Pun câteva și aici.

Superjesus! Superman 204(v2, că au resetat numărătoare prin 86, iar relativ recent au reluat-o…) Artist Jim Lee, scenarist Brian Azzarello

Nu mi-a plăcut Superman sub Azzarello, în ciuda faptului că nenea este unul dintre cei mai buni scriitori la momentul de față. Doar că nu este unul bun pentru Superman. Este o bandă pretențioasă, în care personajul principal nu se comportă deloc cum trebuie…în care niciun personaj nu se comportă cum trebuie, care se lansează în digresiuni lungi și patetice demne de cea mai puerilă manga și plagiază un personaj din Authorityul lui Millar. Mare păcat. I-au făcut o versiune Absolute pentru că banda asta trebuia să aibă succes, dat fiind faptul că nu cred că îl plătești pe Azzarello sau pe Lee la fel cum ai plăti doi no-name pe care i-ai ales în ultimul moment. Evindet o bnadă în care nu s-a pus suflet și a fost gândită ca metodă de marketing pentru a atrage oameni asupra titlului înainte de Infinite Crisis(parcă atunci a apărut).Dar pagina aia mi-a plăcut.

Spectacular Spider-Man #109 – 1986, scrisă de Peter David și desenată de…nu mai știu cine a desenat-o

No, asta a fost o bandă foarte tare.  E banda în care Spider-Man și Daredevil se împrietenesc și își află identitatea unul altuia. Cei doi se confruntă cu rigorile sistemului legislativ, iar Daredevil trebuie să îl împiedice pe Spider-Man să calce pragul moral care îl separă de criminalii pe care îi vânează amândoi. Și are vreo doi nebuni, dintre care unul crede pușca îi este cuvântul Domnului.

Superman #657 – Din story-arcul Camelot Falls. Ce zice balonul ala e "Nothing Broke"

No, uite și o poveste faină cu Superman. Per total mai mult mi-a plăcut Up, Up and Away, dar asta avut momente mult mai puternice, chiar dacă nu a fost la fel de bine închegată.

Elektra Assassin #8 – scrisă de Frank Miller și desenată de Bill Sienkiewicz.

Unul dintre creatorii seriei ăsteia tre să fi fost într-o stare indusă artificial, cel mai probabil de narcotice.

The Extremist: Scriitor Peter Milligan, artist Ted McKeever. Ar fi putut să fie altceva decât o bandă care să frizeze geniul?

” The Extremist is not a person. The Extremist is not a state of mind. The Extremist is a state of life! ” Nuff Said.

X-Force, scrisă de Peter Milligan, desenată de Alfred Allred

Venită din renașterea pe care au suferit-o titlurile de la Marvel în anii 2000, noul X-Force este o bandă care este egalată numai de New X-Men a lui Morrison, la capitolul titluri X, din toate timpurile(poate și de X-Factor a lui David, dar din aia nu am citit decât două numere). Una dintre cele mai acide și în același timp subtile satire pe care le-am văzut vreodată, mascate de niște personaje foarte bine scrise, distincte și dinamice.

Alte articole ca acesta, dar nu numai, aici

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.